«

»

okt 22 2013

Skabbräv låg död vid altanen

Idag när jag kom hem från jobbet och var ute med Selma i trädgården, tyckte jag att hon drog sig mot den yttre hörnan av altanen, att hon stod där och tittade nyfiket. Jag fick för mig att grävlingen kanske hade tagit sig in under altanen, så jag rundade altanhörnet för att titta in under altanen, men förvånat kunde jag konstatera att det låg en död skabbräv vid husväggen.

Grannen hade berättat i förra veckan att hon hade sett en klen räv stryka omkring uppe hos henne, men vi har inte gjort några observationer. Fyndet innebar att Lena-Marie fick tvätta Selma, Calle o Gustav fick tända eld i eldningstunnan, medan jag hämtade en sopsäck av papper som jag vände ut och in, så jag kunde dra in räven i säcken utan att röra den.

När temperaturen hade stigit i tunnan så slängde jag ner papperssäcken med räven, bästa sättet att göra sig av med en död skabbräv. Sedan var det till att sanera ytan där räven hade legat…………..

Räven låg precis under utblåset från krypgrundsavfuktaren, där varm luft strömmar ut, kanske var den där för att värma sig när pälsen var borta. Nu kan man fråga sig om det var räven som var i carporten förra veckan och släpade på buren där en mus var fångad………