«

»

jun 16 2018

”One of those days”

Dags för återresa från Umeå, 16 timmar efter det att vi landade på samma flygplats

Dags för återresa från Umeå, 16 timmar efter det att vi landade på samma flygplats

”One of those days”, det var repliken som flygkaptenen förmedlade i högtalaranläggningen på flight SKO26 från Arlanda till Umeå i torsdagskväll…….och han visste inte hur rätt han hade i vårt fall.

Vi skulle flyga från Kallinge till Umeå via Arlanda i torsdags för att närvara vid Calles polisexamen i Umeå under fredag förmiddag, men redan på väg ut till planet från Kallinge till Arlanda började problemen, ett SMS från SAS förmedlade att vår flight från Arlanda kl. 17:45 var inställd, och att vi var ombokade till flighten kl. 22:55………

Det innebar fem timmars extra väntan på Arlanda, värderat till 100 kr per person i en ”matcheck” från SAS, dvs 20 kr/timmes för extra väntan, och med de priser som råder på Arlanda så får man inte speciellt mycket för 100 kr..

När det väl var dags att lämna Arlanda fortsatte problemen, därav flygkaptenens ord ”One of those days”, först var det en person som hade checkat in bagage men som inte hade dykt upp, varför de var tvungna att leta upp bagaget och plocka av det från planet (vilket är positivt ur säkerhetsperspektiv), sedan havererade fordonet som skulle backa ut planet från gaten varför de fick rekvirera ett nytt fordon.

Vi landade i Umeå tio minuter efter midnatt på fredagsmorgonen, mörkt när vi startade på Arlanda, men midnattssol i Umeå när vi landade, en ny upplevelse med midnattssol.

Hemresan skulle starta från Umeå kl.16:10 med SAS mot Arlanda, och vi kom iväg i hyfsad tid, och med drygt en timmes planerad väntan på Arlanda för flyg hem till Kallinge och studentfirande av Hannah, ville vi försöka komma hem så nära planerad ankomsttid som möjligt. Men först var det problem med adminstrationen runt tankningen av planet, sedan var det underbemannat med bagagepersonal så vi fick sitta och vänta på att allt bagage skulle komma ombord, vilket innebar ca 25 minuters försening från Arlanda………

Med detta som erfarenhet från SAS så känns det som om det är lika illa med att hålla tidtabellen för flyget som med tåget……..

Lite bilder från själva flygresa tagna med mobilen: