«

»

Dec 13 2018

Luciafiske efter gädda i Karlskrona


Termometern visade på en temperatur strax under ”nollan”, frosten syntes i asfalten när jag svängde ut från tomten för att köra in till Karlskrona för lite Luciafiske efter gädda med Calle. Nordanvinden var svag men kall, men den hindrade inte oss från att lägga ut från bryggan med båten strax efter halvtiotiden på förmiddagen.

Vi styrde mot en vik där Calle och Aline hade sett mycket braxen den gångna helgen, med förhoppning om att gäddorna också fanns där för att kanske mumsa på lite braxen. Första driften resulterade i 3-4 gäddor på mellan 60-85 cm, men beståndet av braxen blev sedan ett problem, då det var så talrikt att betena studsade mot braxenstimmet, och tyvärr fastnade några på mina beten, stora fina braxen, knappast fiskar som gäddorna kan svälja i sig.

Vädret varierade mellan mulet, regn, sol, snö, samt en regnbåge däremellan, och vinden ökade i styrka och vred något mot öster. Dagens facit blev nio gäddor och tre braxen i båten, på några timmars fiske, de riktigt stora lyste med sin frånvaro.