«

»

Dec 24 2015

Julaftonshockey i Kallinge

Deltagarna i hemvändarhockeyn, gamlingarna i blå matchtröjor

Deltagarna i hemvändarhockeyn, gamlingarna i de blå matchtröjorna

Idag var det dags för den årliga traditionen i Kallinge, hemvändarhockey i Soft Center Arena. Årets upplaga hade relativt lågt deltagande, vilket innebar mycket istid för de närvarande, på gott och ont.

”Gamlingarna” var titelförsvarare, men ”ungtupparna” visade redan i inledningen att de hade som målsättning att stå som vinnare innan dagen var över. Ungtupparna inledde med två snabba mål, men ett redan decimerat lag blev ännu tunnare sedan Victor Laz axel hoppade ur led, Victor la sig på bänken i båset och lät den ”falla” tillbaka i sitt läge, men vågade inte riskera att den skulle hoppa ur igen, varför han följde resten av matchen från sidan.

Ungtupparna var nu plötsligt bara två avbytare medan gamlingarna hade två fulla femmor, och med ett poängsystem där varje mål från gamlingarna innebar två mål på matchtavlan, hämtade man upp både ett 2-0 och 4-2 underläge, men innan den första perioden var över hade ungtupparna skapat ett 7-4 överläge.

I inledningen av den andra perioden ryckte ungtupparna åt sig en 9-4 ledning genom bl a ett fullbordat hattrick av Linus Miketinac, men gamlingarna bet ihop och kämpade sig in i matchen igen genom tre mål fram till en 10-9 ledning. Ungtupparna la in ett extra kol och gjorde två snabba mål fram till en 11-10 ledning, men när gamlingarna sedan gjorde två nya mål fram till en 14-11 ledning, då var segern ett faktum för gamlingarna.

Det var lite si och så med orken bland gamlingarna, syrgas och vila efterlystes redan under den första perioden, och efter den första perioden bestämde gamlingarna att matchen bara skulle gå över två perioder.

Pelle Gren var nöjd med segern efter matchen, men hade synpunkter på domarinsatsen då gamlingarna inte hade fått med sig en enda utvisning under matchen.