«

»

okt 29 2012

Janne Karlsson är ”Jontes” favorittränare

#92 Jonathan Larsson i KRIF2

Jonathan ”Jonte” Larsson som idag lirar forward i Krifs division III-lag fick för några år sen en fråga av mig, det var när han bodde i Malmö och spelade för någon klubb i närheten. Vem är den bästa tränaren du haft frågade jag och skrev sedan svaret i rader jag drev för BLT. Hans svar var: Janne Karlsson, som varit ”Jontes” tränare i Mörrums GoIS.

Att sen Larsson råkar vara systerson till en viss KHK-ledare är kanske en annan historia. Men hans morbror är ingen mindre än KHK:s assisterande tränare Torbjörn ”Tobbe” Karlsson. Detta är en parentes. Det primära är att Karlskrona HK fått en ny tränare på plats, det tog lite för lång tid men nu är det som det är. Sportchefen Calle Höök fick till slut en ny tränare på plats och det finns väldigt goda förutsättningar för att Janne Karlsson med Torbjörn Karlsson som assisterande ska få laget på rätt vägbana igen. För lite urspårat har det varit.

Karlsson kan KHK innan och utan och får nu den rollen han ska ha: assisterande tränare i Karlskrona HK. Det har visat sig, inte minst i våras, att Karlssons närvaro mjukar upp det hela när huvudtränaren är hårdhudad. Tomas Kempe vek aldrig av från sin linje – vilket han ska ha grym cred för – och vi ska nog inte vänta oss att Janne Karlsson heller gör det. Handlar det om att vända detta redan i kväll och vinna nere i Malmö? Svar: Nej. Visst, KHK:s nye tränare och klubbens supportrar skulle må mumma av det men till att börja med: tio matcher, det är del 1 av många delar vi kommer att få följa med Janne Karlsson som tränare. Han måste få vänja sig vid gruppen, läsa av spelarnas individuella styrkor/svagheter, sådant tar tid.

Calle Höök i Kockumhallen igår

Vinner KHK i kväll så spretar media i morgon med ”Janne Karlsson-effekt” men sånt är ren dynga. Vinner KHK i kväll är det för att gruppen lyckats samla ihop sig och få ny energi av en ny röst, sen måste man ha lite medstuds för att vinna en allsvensk hockeymatch. Det är inte så himla enkelt som många tycks tro. Olika anledningar gör att KHK lånar in Nils Bergström, Andrée Brendheden och Tobias Törnkvist från Rögle och de är med redan i kväll. Ett spännande drag från Calle Höök som fanns på spaning i Kockumhallen igår när Krif mötte Mörrums GoIS.

Jonathan Larsson skadade sitt knä väldigt svårt för några år sen i en division II-match mot Alvesta hemma och har därefter genomgått ett antal operationer. När han kom fram i Krif var han grymt talangfull och under några säsonger framträdande i Mörrums division I-lag, bland annat när Janne Karlsson var i klubben under en kort tid.

Vet ett antal människor som lirat tecken 2 på matchen i Malmö i kväll. Rätt lirat eller?