«

»

mar 28 2015

Ibland är det snabba ryck

Vår ”nya” bil, en Volvo XC70 D4 av 2013 års modell

Vår släpvagn har trilskats gällande belysning, strömmen kom och gick när man körde, fungerade perfekt när man stod still. Jag satte för något år sedan ny kontakt samt drog om matarledningen från kontakten bak till splitten under flaket, men fortfarande samma problem. I höstas var det dags för besiktning, men jag kände att jag hade inte tid och lägga mig under släpet och felsöka, så per automatik fick vi körförbud på släpet pga utebliven besiktning.

När vi vid något tillfälle har lånat andra släp, har samma fel uppstått på dessa släp, så vi insåg att felet nog inte var på släpet utan på bilen kontakt. Nu i veckan fick vi vår nya bil, en Volvo XC70, 2013 års modell, diesel och automatväxlad, som gått knappt 4.900 mil. Så idag på morgonen kopplade jag till vårt släp, och då var det inga belysningsproblem på släpet. Lena-Marie gick in på bilbesiktningens hemsida för att boka en besiktningstid den kommande veckan för släpet, men första tid var redan 1 1/2 timme senare nu på lördagen, så drygt en timme senare rullade jag in i bilbesiktningens förtrollade värld. Tio minuter senare rullade jag ut med ett rent besiktningspapper och två nya år att slita på släpet innan nästa besiktning.