«

»

maj 11 2018

Åskan drog in över Järnavik

Oerhörd kraft i blixtarna, och de uppträder i många olika skepnader

Oerhörd kraft i blixtarna, och de uppträder i många olika skepnader

Under torsdagskvällen drog åskan in över Järnavik, och jag testade för första gången att plåta blixtar, med blandat resultat. Med kameran på stativ, paddan i ena handen och fjärrutlösaren till kameran i andra handen, gick jag till verket, ena stunden åskade det utöver havet för att nästa stund vara inne över land. På paddan kunde jag följa åskvädren i realtid via Lightning Map. Det blev några rundor genom huset med kameran och paddan i högsta hugg, men jag fick till lite bilder med skiftande kvalité.

Jag lärde mig en del om hur jag skall gå tillväga när jag plåtar blixtar som jag tar med mig för framtiden.